Talibanstrijders
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Bus rijdt op bermbom in Afghanistan: zeker 30 doden

De burgeroorlog in Afghanistan blijft burgerslachtoffers eisen. In de westelijke provincie is vanmorgen een bus met vooral vrouwen en kinderen op een bom gereden. De balans is zwaar, er zijn al meer dan 30 doden geteld. Volgens de overheid zitten de talibanrebellen achter de aanslag. 

De bus reed tussen de steden Kandahar en Herat. Volgens de plaatselijke overheid reed ze op een bom die er geplaatst was door de taliban. In een eerste balans was er sprake van 28 doden en 10 gewonden van wie de meeste in kritieke toestand. De slachtoffers zijn vooral vrouwen en kinderen.  Een politiewoordvoerder spreekt intussen van 34 doden en 15 gewonden. De dodentol kan nog oplopen, wordt gevreesd. 

Gisteren bleek uit een rapport dat de voorbije maanden in Afghanistan méér burgers zijn omgekomen door militaire operaties van het leger en zijn bondgenoten dan door aanslagen van de taliban. Tussen januari en juni zijn meer dan 3.800 Afghaanse burgers omgekomen of gewond geraakt in de burgeroorlog die nu al 18 jaar duurt. Dat zijn er minder dan vorig jaar, maar nog altijd veel te veel, zegt de humanitaire verantwoordelijke van de VN-missie in het land. 

Meest gelezen