ImageGlobe

Enkele honderden jobs op komst bij Galapagos in Mechelen

Biotechnologiebedrijf Galapagos gaat bouwen bij het station in Mechelen. De stad heeft daarvoor groen licht gegeven. Door de nieuwbouw en de uitbreiding zal het bedrijf de komende jaren groeien van bijna 500 tot zo'n 800 werknemers in België.

Het nieuwe hoofdkwartier van Galapagos zal komen op het Raghenoterrein achter het station. Nu moet nog wel een bouwvergunning aangevraagd worden. Als alles goed loopt, zal in mei volgend jaar de eerste steen gelegd worden. Het bedrijf hoopt in 2022 te kunnen verhuizen. 

Galapagos ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen, onder meer voor ontstekingsziekten en reuma. Dankzij een nieuw medicijn tegen reuma, dat vorig jaar in september werd gelanceerd, doet het bedrijf het heel goed op de beurs. 

Meest gelezen