Fiets kwijt of gestolen in Leuven? Vind hem via een nieuwe website!

Wie haar of zijn fiets kwijt is in Leuven, kan die vanaf september op een nieuwe website zoeken. Daarop zullen gestolen fietsen verschijnen, maar ook fietsen die zijn weggehaald door de stadsdiensten omdat ze fout geparkeerd stonden.

"De politie wordt al jaren geconfronteerd met verloren en achtergelaten fietsen, maar ook met gestolen fietsen en het is altijd een zoektocht om de juiste eigenaar te vinden. Daarom kijkt politie Leuven nu met verschillende partners - de stad, KU Leuven en Velo - naar het maken van een website waar we alle fietsen op kunnen plaatsen", vertelt woordvoerder van de politie, Nicolas Del Piero. 

Testfase  

Del Piero vult aan dat de website nog niet definitief gelanceerd is: "We zitten nu dus in een testfase van een project om verloren en gevonden fietsen op één gezamenlijke website te plaatsen en vanaf september zal de website gelanceerd worden voor het grote publiek met het begin van het school- en academiejaar." De website is al wel openbaar geplaatst, maar de laatste foutjes worden er nog uitgehaald. 

Kenmerken van je fiets

"Op de website kan je een aantal kenmerken van je fiets aanvinken, bijvoorbeeld waar hij is gestolen of van welk merk hij is. Er zullen dan foto's verschijnen waar je tussen kan kijken. Als je je fiets vindt, wordt er contact opgenomen met de fietscentrale waar alle fietsen worden opgeslagen. Daar wordt dan gekeken of het effectief over jouw fiets gaat."

Bezoek de website via deze link: https://verlorenofgevonden.be/

Meest gelezen