(archieffoto)
LaPresse

Italiaanse politici en agent opgepakt bij operatie tegen 'ndrangheta, de maffia van Calabrië

In Italië zijn zeventien verdachten opgepakt bij een grote politieoperatie tegen de 'ndrangheta, de maffia van Calabrië, een regio in de teen van de Italiaanse laars. Dat heeft de Italiaanse politie gemeld. Onder de opgepakte Italianen zaten belangrijke lokale politici en een politieagent. 

Twaalf verdachten zitten in voorhechtenis, vijf onder huisarrest. Naast politici en een politieagent zitten ook zakenmannen in de cel. Hun namen zijn niet vrijgegeven. In de verklaring van de politie staat dat de politieagent ervan verdacht wordt dat hij vertrouwelijke informatie lekte aan een lokaal politicus.

Nieuwsagentschap ANSA meldt dat een van de opgepakte politici Alessandro Nicolo is, regionaal raadslid van het extreemrechtse Broeders van Italië. Ook Sebastiano Romeo, fractieleider van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) in het regioparlement, staat onder huisarrest.

Miljoenen aan bezittingen in beslag genomen

De politie zegt dat ze tijdens het onderzoek telefoontaps heeft gebruikt en tips ontving van spijtoptanten. Spijtoptanten zijn zeldzaam bij de 'ndrangheta, een organisatie die doorgaans goed de rangen sluit.

Er zouden vandaag ook verschillende miljoenen aan bezittingen in beslag zijn genomen. Het gaat onder meer om restaurants, bouwbedrijven en immobiliënkantoren.

Meest gelezen