Videospeler inladen...

Kind omgekomen bij val van balkon in Luik: ongeval volgens expert

In de plaats Bressoux nabij Luik is gisteravond een kind om het leven gekomen toen een balustrade van een balkon afbrak. Een tweede kind raakte zwaargewond. Volgens een expert die is aangeduid door het parket gaat het om een spijtig ongeval.

De twee kinderen, jongens van 8 jaar oud, speelden gisteravond even na 21 uur op het balkon toen de reling het begaf. Het ging om de zoon van de vrouw die het appartement huurt en een speelkameraadje. Ze vielen twee verdiepingen naar beneden.

De jongens werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar het speelkameraadje even later overleed. De toestand van de andere jongen is nog kritiek.

Het parket heeft een expert aangesteld om het ongeval te onderzoeken en eventueel te bepalen wie verantwoordelijk is. De eigenaar van het gebouw verklaarde al dat hij het enkele jaren geleden kocht en vanbinnen volledig renoveerde, maar niets had veranderd aan de balkons.

Vanmorgen dacht het parket nog aan onvrijwillige doodslag door de eigenaar van het gebouw, waar het gezin al twee maanden woonde. De expert stelde in dit stadium van het onderzoek echter vast dat het om een ongeval gaat, wat de eigenaar ontlast van gerechtelijke gevolgen.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen