Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Noord-Korea vuurt opnieuw twee raketten af

Noord-Korea heeft vanochtend opnieuw twee ballistische raketten gelanceerd van op een site aan de oostkust van het land. De eerste raket werd om 5.06 uur lokale tijd afgevuurd en de tweede om 5.27 uur, nabij de kuststad Wonsan. 

De Noord-Koreaanse raketten vlogen zo'n 250 kilometer en bereikten een hoogte van 30 kilometer. Ze kwamen terecht in de Japanse zee. Zuid-Korea verwacht dat er de komende dagen of weken nog meer rakettests zullen uitgevoerd worden.

De raketten werden afgevuurd richting Japan. De Japanse minister van Defensie Takeshi Iwaya noemde de lancering "zeer betreurenswaardig". "Als het om ballistische raketten gaat, is het een schending van de resoluties van de VN", klonk het nog. Enkele dagen geleden lanceerde Noord-Korea nog twee korteafstandsraketten als een "ernstige waarschuwing" voor Zuid-Korea.

De lancering komt ongeveer een maand na de ontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aan de Koreaanse grens. Beide leiders kwamen toen overeen om de nucleaire onderhandelingen weer herop te starten.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen