Piek in online-verkoop tijdens de zomerkoopjes door de hitte

Handelsfederatie Comeos blikt tevreden terug op de afgelopen zomerkoopjes. De verkoop in de winkels ging er met 5 procent op vooruit ten opzichte van vorig jaar. Op het internet steeg de verkoop zelfs met 22 procent. Volgens Comeos is dat een gevolg van de hittegolf.

De zomerkoopjes zijn officieel pas vanavond afgelopen, maar toch blikken de handelaars al tevreden terug. De eerste twee weken van juli deden vooral de winkels het erg goed. En daarna was het volgens Kathy Bergen van Comeos de beurt aan het internet: "Als we kijken naar de online verkoop, dan zien we dat er de tweede helft van juli -toen de temperaturen boven de 35 gingen- sterk aangekocht werd door de Belgische klanten. Achter de computer is het blijkbaar net iets minder warm dan in de winkelstraten." Bij sommige ketens ging de stijging zelfs tot 30 procent.

Volgens Comeos deed vooral de kleding voor de hoogzomer het goed, zoals jurken, beenmode, reisaccessoires, T-shirts en open schoenen. Maar ook van de nieuwe collectie is er al verkocht. Voor de liefhebbers: de volgende winterkoopjes beginnen op 3 januari 2020.

Meest gelezen