Videospeler inladen...

Ziet u het verschil? Politie waarschuwt voor betalingen met Venezolaanse munten die hard op 1 euromunten lijken

De politiezone Rupel waarschuwt via sociale media voor betalingen met Venezolaanse munten, die ontzettend hard lijken op onze 1 euromunten. De politie vermoedt dat ze in omloop kwamen na Tomorrowland. 

De lokale politiezone Rupel vraagt via sociale media om uit te kijken voor betalingen met Venezolaanse Bolivar-munten. De munten lijken ontzettend hard op onze 1 euromunten, maar zijn een pak minder waard. 

"We hebben gemerkt dat de lokale middenstand in Boom waarschuwt voor vreemde munten die heel hard lijken op de euro. Zelf hebben we nog geen aangiften ontvangen, maar we willen wel waarschuwen dat mensen goed nakijken wat ze in hun handen krijgen", zegt Joris Van Camp van de politie. Een van de mogelijke pistes is dat de munten in omloop zijn geraakt na Tomorrowland. "De afgelopen twee weekends hebben we heel wat mensen van verschillende nationaliteiten over de vloer gekregen en mogelijk hebben heel wat Venezolanen hun buik kunnen vullen in Boom met de lokale munt van ginder, de Bolivar."  

Meest gelezen