Videospeler inladen...

Politie speurt de kust voortaan met  hoogtechnologische drones af

Politiezone Westkust investeert fors in drie drones. Ze werken met een budget van 80.000 euro.

De politiezone telt momenteel vier dronepiloten die een uitgebreide theoretische en praktische opleiding volgden. Ze blijven in de toekomst ook opleidingen volgen.

Technologische hoogstandjes

De piloten werken met drie drones; een oefentoestel en twee toestellen om effectief op het terrein in te zetten. De drones hebben de nieuwste technologie waardoor ze uren aan een stuk in de lucht kunnen hangen en zeer scherpe beelden kunnen opnemen. De toestellen beschikken ook over een warmtecamera.

De beelden van de drone kunnen live bekeken worden op laptops, tablets en smartphones. Een groot pluspunt want als er bijvoorbeeld rellen uitbreken op een evenement detecteert de drone dit onmiddellijk en kan de politie direct reageren.

Night of the Proms

De politie Westkust zet de drone voor het eerst in tijdens Night of the Proms in Koksijde. Bedoeling is om de drone naast evenementen ook in te zetten voor het opsporen van vermiste personen, voor verkeershandhaving, gerechtelijke vaststellingen, …

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen