Beruchte tafelschuimster opnieuw veroordeeld, in totaal kreeg de vrouw al meer dan 100 maanden cel

Een zogenoemde tafelschuimster uit Bredene, die al meer dan 120 keer op restaurant ging zonder te betalen, is opnieuw veroordeeld. Deze keer krijgt ze 9 maanden cel voor een winkeldiefstal en omdat ze niet betaalde in 5 restaurants. Sinds kort zit de vrouw ook echt in de gevangenis. 

In totaal ging de vrouw al meer dan 120 keer op restaurant zonder te betalen, vooral aan de kust, maar ook in Gent en Kortrijk.

Vandaag werd de vrouw in Kortrijk veroordeeld tot nog maar eens 9 maanden cel: 6 maanden omdat ze in 5 restaurants ging eten zonder de rekening te betalen, en 3 maanden omdat ze een diefstal pleegde in het Kruidvat.

In zijn vonnis noemde de rechter haar "jaloers, egoïstisch en asociaal". "De beklaagde is erg hardleers en beschouwt haar eerdere veroordelingen hooguit als een ongemak. Ze kan niet verdragen dat ze iets tekortkomt, maar vergeet echter dat er gewerkt moet worden."

Het was de eerste keer dat de vrouw effectief in de rechtbank opdaagde, daarvoor was ze al 26 keer bij verstek veroordeeld. Als alle straffen opgeteld worden, kreeg de vrouw al 101 maanden gevangenisstraf, waarvan 70 maanden effectief. Pas recent kon de vrouw opgepakt en aangehouden worden, en nu zal ze haar straf ook effectief in de gevangenis moeten uitzitten.

Meest gelezen