Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Tropische storm Wipha raast over Hongkong

In het zuiden van Hongkong raast de tropische storm Wipha. Wipha veroorzaakt zware regenval en rukwinden tot 95 kilometer per uur. Werknemers wordt aangeraden om naar huis terug te keren en scholen worden gesloten. 

Het Observatorium van Hongkong heeft een tropisch cycloonalarm aangekondigd van niveau 8, op een schaal van 10. Het Observatorium had eerder inwoners, die een moeilijke tocht moesten afleggen om terug thuis te geraken of op een van de afgelegen eilanden wonen, aangeraden om meteen aan hun tocht naar huis te beginnen.

Ook voor de ambtenaren die in het Aziatische financiële centrum werken, werd een regeling getroffen. Ze konden vroeger stoppen en mochten zo sneller terugkeren naar huis. 

Wipha bevindt zich op dit ogenblik zo'n 300 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Hongkong. Verwacht wordt dat de tropische storm nog langs het eiland Hainan en andere delen van Zuidoost-China zal passeren, voor hij naar Vietnam en Laos trekt.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen