Videospeler inladen...

Vliegtuigspottersdag op luchthaven Zaventem

Het is vliegtuigspottersdag en dus mogen 30 fans een hele dag foto's maken vanop het beste plekje op de luchthaven van Zaventem. De gelukkigen hebben meegedaan met een wedstrijd en beleven zo de dag van hun leven.

Luc uit Antwerpen is één van die 30 gelukkigen. Hij mag sinds vanmorgen 8 uur van op de eerste rij vliegtuigen spotten. "Fotografie is altijd een hobby van me geweest. En zo kwam van het één het andere. Nadat ik één keer hier op de luchthaven was geweest, ben ik blijven komen."

President Trump

Luc heeft in al die tijd al heel wat bijzonderheden kunnen vastleggen. "De Airforce 1 is één van de meest speciale toestellen die ik ooit heb gefotografeerd. Dat is het vliegtuig van president Trump. Toen hij op bezoek kwam naar België heb ik die kunnen fotograferen, al is de president zelf niet te zien."

Beste plek

Luc krijgt vandaag een exclusieve rondleiding achter de schermen van de luchthaven zoals een bezoek aan een vliegtuigloods en de brandweer. Vanop het zomerterras kan hij foto's nemen, al blijft de beste plek voor hem Parking 1. "Daar heb je het allerbeste zicht op de vliegtuigen. Om te spotten en te fotograferen."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen