Witte Huis stuurt gijzelingsdiplomaat naar Zweden om A$AP Rocky te steunen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de speciale gezant voor gijzeling, Robert O'Brien, naar het proces van rapper A$AP Rocky in Zweden gestuurd. Het proces duurt nog tot vrijdag. 

 "Ik ben hier op verzoek van de president om Amerikaanse burgers te steunen", zei O'Brien tegen de Zweedse krant Expressen. O'Brien is volgens de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken de speciale gezant van de Amerikaanse president voor gijzelingen.

Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington bevestigde dat Robert O'Brien namens het Witte Huis in de Zweedse hoofdstad Stockholm was, maar gaf geen details over zijn missie.


Het ondersteunen van Amerikaanse burgers die in het buitenland zijn gearresteerd is "een van de belangrijkste taken van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassades van de VS in het buitenland", aldus de woordvoerster.

(Lees verder onder tekening)

Proces Zweden ASAP Rocky

Rakim Mayers, alias A$AP Rocky, en twee mensen uit zijn entourage worden momenteel voor de rechtbank van Stockholm aangeklaagd nadat ze betrokken waren bij een vechtpartij. De drie Amerikanen spreken van zelfverdediging.

De Amerikaanse president Donald Trump had eerder al campagne gevoerd voor de vrijlating van de rapper en zijn crewleden.

Het proces tegen de drie mannen, die sinds 3 juli in hechtenis zijn genomen, zal morgen en vrijdag worden voortgezet.

Proces Zweden ASAP Rocky

Meest gelezen