Videospeler inladen...

Derde geval van ebola in Goma in Congo

In Goma, een stad in de Democratische Republiek Congo met ruim een miljoen inwoners, heeft een derde patiënt positief getest op het ebolavirus. Dat is vernomen uit medische bron. Daarmee zijn nu al drie gevallen van ebola geregistreerd in de stad.

Het zou gaan over het éénjarig dochtertje van de man die gisteren gestorven is aan de gevolgen van het virus. Een eerste melding in Goma was er midden juli.

De uitbreiding van het virus was tot nu toe relatief beperkt, maar nieuwe gevallen in een stad als Goma, met een miljoen inwoners, zorgen voor bezorgdheid over een mogelijk epidemie. Het is een belangrijk knooppunt in Congo, aan de woelige grens met Rwanda. Het virus is besmettelijk en dodelijk en in zo'n gebied moeilijk te isoleren.

Exact een jaar geleden is de ebola-uitbraak in Congo opnieuw officieel afgekondigd. Sindsdien zijn er meer dan 1.800 doden geteld.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen