Duizenden inwoners in Engels stadje geëvacueerd na dambreuk

6.500 inwoners van het Engelse stadje Whaley Bridge zijn geëvacueerd na een dambreuk. Door de hevige regenval is een deel van het Toddbrook Reservoir ingestort. 

Op beelden is te zien hoe een deel van het Toddbrook Reservoir het begeven heeft nadat het in de regio hevig geregend heeft. Gisteren viel er 5 centimeter regen in een uur tijd. Het water uit het reservoir kan voorlopig nog ontsnappen via een opening aan de zijkant. Ingenieurs pompen het water nu weg, maar de kans op overstromingen is groot.

Daarom moesten de inwoners van het stadje Whaley Bridge hun woningen verlaten. Van de politie moesten de inwoners hun huisdieren en medicatie meenemen. De verantwoordelijke van de waterwegen daar benadrukt dat het risico dat de dam breekt groot is. "We weten niet hoe lang de evacuatie zal duren, maar de werken kunnen dagen duren."

Videospeler inladen...

Meest gelezen