Gaston (85) uit Kortenberg is oudste deelnemer van Dodentocht

Volgende week vrijdag, 9 augustus, is het zover. Dan gaan opnieuw duizenden wandelaars de uitdaging aan om 100 km te wandelen in en rond Bornem. Gaston Wilmaerts uit Kortenberg is een van hen en met zijn 85 jaar is hij de oudste deelnemer.

Dit jaar neemt Gaston voor de 26e keer deel aan de Dodentocht. "De eerste keer was het zo zwaar dat ik zei dat ik het nooit meer ging doen. Nu heb ik het moeilijk om te stoppen", vertelt Gaston. Op de tafel voor hem toont hij trots tientallen medailles die hij verkregen heeft met wandeltochten. "Ik heb een hele schuif vol", zegt hij. 

Voorbereiding

De Dodentocht kunnen uitwandelen vergt voor veel wandelaars een heuse voorbereiding, maar voor Gaston valt dat wel mee. "Ik doe eigenlijk niets speciaal om me voor te bereiden op de Dodentocht. Het jaar ervoor probeer ik wel veel te gaan wandelen en minstens één keer 50 km. De rest is puur op wilskracht", vertelt hij. Gaston wandelt graag in het Meerdaalbos, Egenhovenbos, Huldenberg en Kampenhout. 

Natuurliefhebber

Wandelen is voor Gaston de fijnste sport die er is. Simpel, maar leuk. "Voor wandelen heb je niet veel nodig. Enkel goede schoenen, iets voor tegen de regen en iets voor tegen de kou. Meer is dat niet én het kost niets. Ik voel me heel goed in de natuur, je ziet veel zaken die je anders niet ziet. Kronkelende paadjes door de bossen met wat water ernaast is voor mij heerlijk vertoeven."

Meest gelezen