Gemeenten rond Zaventem krijgen camera's tegen sluikstorten

De afvalintercommunale Interza plaatst vier camera's tegen sluikstorten in Zaventem, Kampenhout, Kraainem, Steenokkerzeel en Wezembeek-Oppem. Alles samen werden er dit jaar al meer dan 1.000 sluikstorten opgeruimd in de regio.

Het plaatsen van de camera's komt ook deels door gemeenten en bewoners die klagen over sluikstorten. Directeur van Interza, Jan Buysse: "Zij vragen dat er wordt opgetreden tegen de daders van sluikstorten en dat ze beboet worden. De problematiek verergert en mensen ergeren zich er meer en meer aan. Camera's tegen sluikstorten zijn hiertegen een goed instrument."

Interza houdt gedetailleerd bij op welke plaatsen er wordt gesluikstort. Zo wordt elk voorval geregistreerd en kan Interza de camera's plaatsen op de meest effectieve plaatsen, bijvoorbeeld aan glasbollen.

De camera's zullen ook onzichtbaar zijn, vertelt Jan Buysse: "Aan de rand van de gemeenten komen natuurlijk wel bordjes met waarschuwingen, maar de camera's zelf zijn onzichtbaar. Dus we kunnen onverwacht filmen op elke locatie."

Meest gelezen