Videospeler inladen...

Gesprekken Vlaamse formatie ontwaken uit pauze: formateur Bart De Wever ontmoet Vlaams Belang

De gesprekken over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering gaan straks opnieuw van start, ruim twee maanden na de verkiezingen. Vanavond ontmoeten de onderhandelaars van Vlaams Belang formateur Bart De Wever (N-VA).

Formateur De Wever voerde begin juli een pauze in, omdat hij naar eigen zeggen wilde wachten hoe de vorming van een federale regering zou evolueren. Maar aan die pauze komt vanavond dus een einde, met een ontmoeting tussen de Vlaamse formateur en Vlaams Belang.

Waar het overleg zal plaatsvinden en wat er precies op de agenda staat, is niet duidelijk. N-VA wil dat de gesprekken in alle discretie verlopen. Vraag is of Vlaams Belang straks al te horen zal krijgen dat de partij geen deel zal uitmaken van de volgende Vlaamse regering.

Vlaams Belang zelf zegt dat ze nog geen signalen in die zin hebben gekregen. Maar formateur Bart De Wever zal vroeg of laat Vlaams Belang toch moeten lossen, want N-VA en Vlaams Belang hebben samen geen meerderheid en er is geen enkele andere partij bereid om hen aan een meerderheid te helpen.

De verschillende partijen hebben De Wever al gevraagd om meer duidelijkheid te scheppen over met wie hij nu een Vlaamse regering plant te vormen. Misschien weten we vanavond dus meer.

Bekijk het verslag over de vorming van een Vlaamse regering uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen