"Het was me niet onmiddellijk duidelijk waardoor ik geraakt was"

Het was sowieso al spannend voor de 10-jarige Paige toen ze afgelopen zondag op de eerste rij van een spectaculaire achtbaan op het attractiepark Movie World in Oxenford, in de Australische staat Queensland, plaatsgenomen had. Maar ze kreeg nog meer dan ze verwacht had, want tijdens de rit botste een vogel, meer dan waarschijnlijk een ibis, in volle vlucht tegen haar aan. De beelden gingen de afgelopen dagen viraal, nadat haar moeder ze op Facebook gedeeld had. Paige kwam er uiteindelijk met enkele kleine verwondingen en met de schrik af.

Paige op de Australische nieuwswebsite 9News: "Ik was heus wel bang. Het enige wat ik gezien had, was iets wits. Het was me dan ook niet onmiddellijk duidelijk wat er nu eigenlijk tegen mij gevlogen was. Ik wist bovendien niet wat ik moest doen, omdat ik vastzat in die stoel." 

"Het was pas op het einde van de attractie dat ik merkte dat er verschillende veertjes op mijn stoel lagen. Ook merkte ik dat ik in mijn schouder een kleine beet had en dat mijn arm rood zag, wellicht door de botsing met de vogel."

Volgens haar moeder was Paige "compleet in shock" toen ze, samen met haar oom die naast haar zat, van de attractie stapte: "Ik stond beneden te kijken en heb duidelijk iets zien vallen. Maar ik dacht dat het iets was dat uit iemands zak viel. Het was pas toen ik het verhaal van mijn dochter hoorde en de beelden van de rit zag dat me duidelijk werd wat er juist gebeurd was."

Volgens een woordvoerder van het attractiepark was dit de eerste keer dat iets dergelijks gebeurd is. Of het dier bij het voorval gewond geraakt is, kon niet bevestigd worden.

Meest gelezen