Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Kelly Craft wordt nieuwe Amerikaanse VN-ambassadrice

De Amerikaanse Senaat heeft de benoeming van de diplomate Kelly Craft als VS-ambassadrice bij Verenigde Naties goedgekeurd. Ze zal Nikki Haley vervangen, die vorig jaar opstapte.

De Democraten verzetten zich tegen de aanduiding van Craft. Ze wijzen op een reeks onverklaarde afwezigheden tijdens haar ambtstermijn als ambassadeur van Canada onder president Donald Trump. Dit jaar stopte ze met die job. Volgens de Democratische oppositie heeft Craft ook te weinig ervaring.

In de Senaat werd de benoeming goedgekeurd met 56 stemmen voor op een totaal van 100 stemmen.  De echtgenoot van Craft, Joe Craft, is een miljardair en is actief in de koolmijnindustrie. De familie is een belangrijke sponsor van Trump en zijn Republikeinse partij.

Meest gelezen