Bedwantsenplaag in vrouwengevangenis Berkendael in Vorst

In de vrouwengevangenis in Vorst zijn bedwantsen ontdekt. Dat schrijft Bruzz. Bedwantsen zijn kleine insecten die zich voeden met menselijk bloed en jeuk veroorzaken. Het bestuur van de gevangenis gaat het volledige gebouw nu desinfecteren. De bedwantsen werden vermoedelijk binnengebracht door een nieuwe gedetineerde.

In de vrouwengevangenis zijn zo'n veertig bedden besmet met honderden bedwantsen. De beestjes kunnen voor felle jeuk zorgen en de gevangenis neemt nu verschillende maatregelen om de gevangenis opnieuw vrij te maken van bedwantsen.

Zo mag wasgoed het gebouw niet uit en mogen externe diensten het gebouw niet binnen. Bezoekers mogen wél nog binnen, maar enkel onder toezicht. De groepsactiviteiten voor de gedetineerden zijn voorlopig ook geschrapt. 

Vanaf vandaag worden alle cellen gedesinfecteerd en binnenkort gebeurt dat nog eens. De cellen worden verhit tot zo'n 54 graden Celsius, zodat de beestjes sterven.

Meest gelezen