Videospeler inladen...

Nieuw op Dranouter: mestkorrels uit je eigen urine en douchewater drinken

De 45e editie van Festival Dranouter komt vanavond op gang. Van morgen tot zondag passeren tal van grote namen de revue, zoals The Kooks, Tom Odell of The Black Box Revelation. Maar het festival valt dit jaar ook op door opnieuw enkele opvallende duurzame ingrepen. Mest uit urine bijvoorbeeld of drinkbaar douchewater.

Urine zuiveren tot drinkwater, dat deed Festival Dranouter al. Maar dit jaar halen wetenschappers van de UGent nog meer nuttigs uit de urine die op het festivalterrein wordt ingeleverd: mestkorrels. Wie dat wil, kan die mestkorreltjes ophalen bij de stand van het zuiveringsteam en die zullen voor prachtig bloeiende bloemen zorgen.

Videospeler inladen...

Drink uw douchewater op (na zuivering)

Op de camping van Dranouter staat een imposante tent vol douches en die produceren op een weekend heel veel afvalwater. Dat werd vorig jaar met een container vol planten al gezuiverd tot 'loosbaar' water. Maar nu wordt daar nog een extra behandeling aan toegevoegd, waardoor het water ontdaan wordt van voor de mens schadelijke bacteriën en zouten. Na toevoeging van mineralen wordt het gezuiverde douchewater aan de festivalgangers op de camping aangeboden als gewoon drinkwater.

Videospeler inladen...
Met deze zuiveringstruck wordt het douchewater gezuiverd tot loosbaar water. De eerste stap om er drinkwater van te maken.

Meest gelezen