Politie Genk gaat meer controleren op overlast met quads

In het centrum van Genk klagen inwoners dat quads er overlast veroorzaken. De politie gaat daarom de controles opvoeren.

Deze week heeft de politie 2 driewielers en 1 quad aan de kant gezet omdat ze tegen 100 kilometer per uur reden in de Stalenstraat. De maximumsnelheid is daar 50 kilometer per uur. Ook in de Vennestraat en de Europalaan wordt er met quads geracet met geluidsoverlast tot gevolg.

Meer controles

De buurtbewoners willen nu maatregelen. Burgemeester Wim Dries (CD&V): "In de zomer krijgen wij meer meldingen van lawaai en snelheid, vooral door wagens met sportuitlaten, driewielers, quads en andere. We hebben met de politie afgesproken dat we dat toch effectief gaan aanpakken. We zullen controleren met anonieme voertuigen, maar ook met verschillende patrouillewagens tegelijk aan het begin en het einde van de straat, zodat dat voertuig uit het verkeer gehaald kan worden. We hebben dat vroeger al gedaan, maar we gaan dit de komende weken en maanden nog meer herhalen."

Meest gelezen