Videospeler inladen...

Lichaam gevonden van 15-jarige tiener die in de Ourthe was gevallen

Het lichaam van de 15-jarige jongen die gisteren in de Ourthe was gevallen, is gevonden. Een sonar van de scheepvaart­politie kon het lichaam lokaliseren op 100 meter van de plaats van het ongeval. De jongen overleefde het ongeval niet.

Niet ver van Luik, in Angleur, is het lichaam teruggevonden van de jongen van 15 die gisteren in de Ourthe was gevallen. Het gaat om een jongen die in de buurt woonde. Hij was met vrienden aan het water, toen hij uitgleed en meegesleurd werd door het water. 

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse en er werd ook een helikopter ingezet om de jongen te lokaliseren, maar tevergeefs. De zoektocht werd vandaag voortgezet, onder andere met duikers van de Civiele Bescherming. Het water van de Ourthe staat hoog door de regen van de afgelopen dagen, en dat maakte de zoekactie ook moeilijker.

Vanmorgen is een sonartoestel van de scheepvaartpolitie ingezet, om de Ourthe af te speuren.

"Het is een soort van torpedo die achter een boot in een traag tempo wordt voortgetrokken en die, door middel van akoestische golven die worden uitgezonden en weer opgevangen, een beeld vormt waardoor getrainde operatoren zaken kunnen detecteren onder water", verduidelijkt Dirk Vanespen van de directie Scheepvaartpolitie de werking van zo'n sonar.

Door de inzet van het toestel kon het lichaam van de jongen rond de middag gevonden worden op 100 meter van de plaats van het ongeval.

Herbekijk hieronder de reportage uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen