Archiefbeeld ter illustratie.
AFP or licensors

Bezorgdheid over nieuwe invoerheffingen van Trump kleurt beurzen hele dag rood, Bel20 verliest 3 procent

De opflakkerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft ervoor gezorgd dat de Europese beurzen de dag begonnen en geëindigd zijn met zware verliezen. Zowel de Bel20 als de beurzen in Parijs, Frankfurt en Amsterdam sloten de dag af met meer dan 3 procent in de min. Voor de Bel20 is het het zwaarste verlies dit jaar.

Beleggers zijn bezorgd over de nieuwe escalatie in de handelsoorlog tussen de VS en China. De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren nieuwe invoerheffingen op 300 miljard dollar aan Chinese producten aangekondigd, nadat onderhandelingen in Shanghai geen resultaat opleverden. De heffingen, die 10 procent zullen bedragen, gaan in vanaf 1 september.

De Bel20, de index van belangrijkste aandelen van de Brusselse beurs, opende vanochtend ruim 2 procent in de min. En de dag bracht geen beterschap. Rond 18 uur sloot de beurs met - 3,1 procent. Dat is het zwaarste verlies van dit jaar. De grootste achteruitgang is er bij de aandelen van ING, gevolgd door die van Barco, Solvay en ArGEN-X.

En ook in onze buurlanden kleuren de cijfers rood. Zowel in Amsterdam, Frankfurt en Parijs kleurden de cijfers vanmorgen al rood en zijn ze door de dag nog roder geworden. Allemaal zijn ze op het einde van de dag meer dan drie procent in waarde gedaald.

Volgens Trump worden de gesprekken met China wel verdergezet, zo staat te lezen in een van zijn tweets. China heeft intussen represailles aangekondigd, als Trump doorzet met de nieuwe douanetarieven.

Meest gelezen