FOTO: VRT

Brussels Airport verwacht vandaag 96.000 passagiers

Het wordt vandaag de drukste dag van het jaar op de luchthaven. Brussels Airport verwacht 96.000 passagiers en raadt iedereen aan goed voorbereid te komen. 

"5.30 uur en 8.00 uur deze ochtend zijn piekuren geweest door enkele transatlantische vluchten, maar ook de rest van de dag blijft het heel druk", zegt Nathalie Pierard, woordvoerder bij Brussels Airport.

 Voor de drukste dag van het jaar bereidt de luchthaven zich goed voor. "Vanaf 90.000 reizigers op de luchthaven nemen wij speciale maatregelen om alles in goede banen te leiden. Zo voorzien we voor extra personeel op verschillende belangrijke plaatsen zoals bij de douane, maar ook zeker bij de informatiepunten. Dit weekend reizen namelijk veel mensen die maar één keer per jaar reizen en zij vinden niet altijd hun weg op de luchthaven", aldus Pierard.

Toch raadt de luchthaven aan om goed voorbereid naar de luchthaven te komen. Reizigers moeten goed op tijd komen en parking op voorhand reserveren. Daarnaast wordt er ook aangeraden om te controleren of de handbagage conform de reglementatie is, dit om wachtrijen aan de douane te beperken. Een laatste advies van de luchthaven is om zeker de vervaldatum van de identiteitsdocumenten te controleren. Die wordt vaak over het hoofd gezien, maar is van cruciaal belang om het vliegtuig op te mogen, benadrukt Pierard.

Ook morgen en overmorgen wordt het druk op de luchthaven. Er worden 83.000 passagiers verwacht op zaterdag en 89.000 passagiers op zondag.

Bekijk hier de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Luc De Smet: “Alles verloopt vlot op Brussels Airport”

Videospeler inladen...

Meest gelezen