Deken, penningmeester en pastoor van Tiense parochie verdacht van diefstal

De deken, een gewezen penningmeester en een pastoor van de Heilig-Hartparochie in Tienen moeten in het najaar voor de Leuvense correctionele rechtbank verschijnen omdat ze 34.000 euro zouden ontvreemd hebben. De drie mannen worden verdacht van misbruik van vertrouwen en het dossier wordt op 21 oktober ingeleid.

De deken, een oud-penningmeester én een pastoor van de Heilig-Hartparochie in Tienen moeten in het najaar voor de rechter verschijnen. Ze zouden tussen 2005 en 2012 samen 34.000 euro van de parochie hebben gestolen. Het gaat om allerhande giften, de opbrengsten van de kaarsenverkoop en de inkomsten van begrafenisdiensten. Centen die volgens de verdeelsleutel van het bisdom waren bestemd voor het aartsbisdom, de bedienaars van de erediensten en de kerkfabrieken. 

Het waren drie leden van het kerkbestuur die in 2014 naar het gerecht stapten nadat ze naar eigen zeggen onregelmatigheden hadden ontdekt in de parochiale boekhouding. De oud-penningmeester en de pastoor zouden geld hebben achter gehouden, de deken zou een oogje hebben toegeknepen. De drie worden nu verdacht van misbruik van vertrouwen.

Meest gelezen