Onderzoek naar derde geval van geweld op de Gentse Feesten

De Gentse politie onderzoekt een nieuw geval van geweld tijdens de Gentse Feesten. De feiten zouden maandagochtend hebben plaatsgevonden op het Julius de Vigneplein. 

Er waren al twee gevallen bekend van zinloos geweld tijdens de Gentse Feesten, nu blijkt dat er nog iemand is aangevallen. De feiten dateren van maandagochtend, tijdens het afsluiten van de Gentse Feesten. Tibo, een jongen van 19, is er aangevallen nadat hij een vriend verbaal wou verdedigen. De vriend in kwestie kreeg verwijten naar het hoofd geslingerd omdat hij homoseksueel is. Toen Tibo daarop reageerde, kreeg hij een vuistslag in het gezicht. De kaak van het slachtoffer is gebroken en hij heeft geen gevoel meer in een deel van zijn onderlip.

Lees verder onder de foto.

Tibo De Vos in een ziekenhuisbed

Oproep naar getuigen

De ouders van Tibo doen een oproep naar getuigen om de daders te vinden, want het slachtoffer zelf heeft ze niet goed gezien. Mama Carine: "Het was echt maar een paar seconden, daarna zijn de daders onmiddellijk in een auto gesprongen en weggereden. Mijn man en ik zijn eens ter plaatse gaan kijken, maar we zagen geen camera's in de directe omgeving. We hangen dus echt af van ooggetuigen." 

De feiten vonden plaats aan het Julius de Vigneplein, niet ver van de Gentse Visserij. De dader werd vergezeld door drie mannen in een wagen. Een viertal mensen zag de feiten gebeuren. Zijn mama doet nu een oproep aan hen: "Omschrijvingen, het merk/model van de auto,... alle tips kunnen helpen." 

kasto80

Meest gelezen