Limahl: "Wat een bonus! En ik heb er helemaal niets voor moeten doen"

"Ik ben als van de hand Gods geslagen als ik zie dat het aantal luisteraars van "The neverending story" per maand op Spotify gestegen is tot anderhalf miljoen en dat allemaal dankzij de Netflix-serie "Stranger things"." Popzanger Limahl, die in 1984 een wereldhit scoorde met het titellied uit de gelijknamige film "The neverending story" van de Duitse regisseur Wolfgang Petersen, wist met zijn verbazing afgelopen week duidelijk geen blijf toen hij het nieuwe succes met zijn fans via Facebook en Instagram deelde. Met dank aan een van de opmerkelijkste tv-momenten van de afgelopen weken: het liefdesduet tussen Dustin-Bun en zijn vriendinnetje Suzie-Poo in het derde seizoen van "Stranger things", dat enkele weken geleden in wereldpremière ging. Inclusief een uitdaging van actrice Millie Bobby Brown op sociale media om het suikerzoete liefdesmoment nog meer glans te geven.

Wie de serie al gezien heeft, zal ongetwijfeld de scène waarin Dustin (rol van Gaten Matarazzo) pas de hulp van zijn vriendin Suzie (rol van Gabriella Pizzolo) krijgt om een code te ontcijferen, na het zingen van een duet, voor altijd in zijn of haar hart dragen. "Ook al heb je van de hele serie genoten, toch zal er één deuntje voortdurend in je hoofd blijven spoken", aldus de Ierse radiozender FM104. Yahoo Entertainment concludeerde dan weer dat "een virale hit geboren is". Het filmpje werd intussen op diverse sociale media miljoenen keren bekeken:

Er volgden reacties als:

De Britse popzanger Limahl, die samen met zijn groep Kajagoogoo in de jaren 80 diverse hits scoorde, reageerde onlangs op muziekwebsite Billboard op het nieuwe succes van "The neverending story" : "Ik sta ronduit versteld. Ik had er voordien al wat over gelezen op sociale media. Toen ik aan mijn 23-jarige neef Josh vertelde dat wellicht een liedje van mij in "Stranger things" zou gebruikt zijn, ging die helemaal uit zijn dak. "Oh mijn God, dat is gigantisch", reageerde hij. Toen pas besefte ik hoe belangrijk dat toch wel was."

"Die scène met Dustin en Suzie was zo liefdevol. Dat koppel is zo schattig. En dan lees ik dat de opnames van dat duet de serie bijna niet gehaald hadden. Vreemd toch hoe het allemaal kan lopen. En dan te weten dat ik dit keer niets extra’s heb moeten doen om deze bonus te verdienen. Het is gewoonweg gebeurd", aldus de nu 60-jarige zanger, die er op Entertainment Weekly nog aan toevoegde: "Het is vooral fantastisch dat het lied 35 jaar later een heel nieuw publiek weet aan te spreken. En dat ik er nog altijd ben om het te kunnen meemaken."

In 1984 klonk “The neverending story" alvast zo:

Om het liefdesduet nog meer glans te geven, daagde Millie Bobby Brown, die in "Stranger things" de rol van Eleven speelt, de fans uit tot een "#NeverEndingChallenge", die binnen de kortste keren ook viraal ging.

Ook de populaire Amerikaanse tv-presentatoren Jimmy Fallon en Stephen Colbert waagden zich intussen aan een parodie:

Meest gelezen