Politie ontdekt grote cannabisplantage in Asse

Speurders van de politiezone AMOW hebben aan de Kruiskouter in Asse een professionele cannabisplantage ontmanteld. Er stonden 3.000 plantjes, die klaar waren om te oogsten. Een man van 33 is opgepakt.

De loods was sinds begin dit jaar in handen van nieuwe eigenaars. Die hadden er alles aan gedaan om hun activiteiten discreet uit te oefenen. Achter de grote poort werd een muur gemetseld. Zo ontstond een soort van sas, waardoor voorbijgangers niets te zien kregen van de activiteiten. Achter het sas waren vijf aparte ruimtes, elk met een apart ventilatiesysteem. Dat werkte met speciale filters zodat de geur van cannabis zich niet kon verspreiden. De stroom werd afgetakt voor de meter, waardoor het hoge verbruik onopgemerkt bleef.

Inval

Ondanks alles kwam de politie de plantage aan de Kruiskouter op het spoor. Op donderdagmorgen vielen speurders de loods binnen. Ze vonden er 3.000 oogstrijpe plantjes. Die zijn allemaal in beslag genomen. Arbeiders van de gemeente kwamen alles ophalen. De cannabisplantjes zijn met een vuilniswagen van de gemeente voor vernietiging meegenomen.

Verbaasde buurt

De buurt reageert verbaasd. "Het viel wel op dat er 's morgens vroeg altijd activiteit was in de loods", zegt een buur. "Er kwamen vooral auto's met Nederlandse nummerplaten langs. En soms hing er in de buurt een raar geurtje." Ter plaatse trof de politie er een 33-jarige man aan, die van zijn vrijheid beroofd werd. De man werd na verhoor voorgeleid voor de onderzoeksrechter en hij werd aangehouden op verdenking van teelt van verdovende middelen.

Meest gelezen