Saoirse Kennedy, kleindochter van Robert F. Kennedy, overleden op 22-jarige leeftijd

De kleindochter van de vermoorde presidentskandidaat Robert F. Kennedy is overleden, vermoedelijk aan een overdosis. "De wereld is vandaag iets minder mooi", zei haar grootmoeder Ethel Kennedy.

De jonge vrouw had al een hartstilstand gekregen toen de hulpdiensten arriveerden bij de Kennedy-residentie in Hyannis Port, Massachusetts. Ze verbleef bij haar grootmoeder Ethel, de weduwe van Robert Kennedy, in de familieresidentie. Saoirse werd dood verklaard in het Cape Cod-ziekenhuis. 

"Onze harten worden verbrijzeld door het verlies van onze geliefde Saoirse. Haar leven was gevuld met hoop en liefde," zei de familie in een verklaring. "De wereld is vandaag iets minder mooi", voegde haar grootmoeder eraan toe. 

Saoirse studeerde aan Boston College en zette zich regelmatig in voor mensenrechten en "empowerment" van vrouwen. In 2016 schreef ze een artikel over haar depressie en zelfmoordgedachten in de schoolkrant van haar middelbare school.

De dood van de jonge vrouw is niet de eerste tragedie in de familie Kennedy. Haar grootvader Robert F. Kennedy werd in 1968, toen hij een hotel verliet, vermoord. Vijf jaar eerder werd toenmalige president John F. Kennedy, broer van Robert, op 46-jarige leeftijd doodgeschoten toen hij in een open presidentiële limousine over Dealey Plaza in Dallas, Texas gereden werd. 

Meest gelezen