Taxichauffeur begeleidt bevalling: "Schat, je moet blijven ademen!"

Het is wellicht niet iedere taxichauffeur gegeven, maar Luis J. Leonardo uit New York wist niet alleen de nodige kalmte te behouden, maar ook de nodige humor tijdens een onverwachte situatie toe te voegen. Tijdens de rit naar het ziekenhuis bleek een baby immers sneller het levenslicht te willen zien dan verwacht en kon de vrouw, in aanwezigheid van haar echtgenoot, niet anders dan te bevallen op de achterbank van de taxi. Leonardo liet zich daardoor niet van de wijs brengen en begeleidde het koppel rustig, al rijdend, tot de geboorte.

"Schatje, je moet blijven ademen, mamaatje", maande hij de vrouw aan toen die aangaf dat de baby niet lang meer op zich zou laten wachten, "Je moet echt wel blijven ademen." Om vervolgens het koppel aan te moedigen met: "Haal hem eruit, baas! Haal je magie boven. Spreid die benen! Spreid je benen, mamaatje!"

Na de geboorte ("Just don't get the shit messy. God bless the baby!") verzekerde hij de moeder dat alles "gucci" was en dat de baby best in een paar dekentjes ingewikkeld zou worden. Om haar er dan opmerkzaam op te maken dat hij misschien toch wat extra geld zal moeten vragen om de carwash te kunnen betalen.

De geboorte vond plaats op 13 juli, maar de beelden gaan pas de afgelopen dagen viraal. De coaching van de taxichauffeur wordt dan ook op diverse nieuwsmedia als excellent omschreven:

Meest gelezen