A$AP Rockey viert zijn vrijlating

6 maanden effectieve gevangenisstraf geëist tegen A$AP Rocky, rapper wel vrijgelaten in afwachting vonnis

De Zweedse openbare aanklager eist zes maanden cel voor het straatgevecht waarbij rapper A$AP Rocky betrokken was. In afwachting van het vonnis is de rapper wel vrijgelaten. De Amerikaanse president Donald Trump heeft al tevreden gereageerd op Twitter: "It was a Rocky week, get home A$AP". 

Op 30 juni was de Amerikaanse rapper A$AP Rocky, echte naam Rakim Mayers, betrokken bij een straatgevecht in Stockholm. Sindsdien zit hij vast en heeft hij verschillende concerten afgelast, onder meer Dour in België. 

Het proces tegen A$AP Rocky is aan zijn derde en laatste dag toe. De procureur in Stockholm zei dat “de agressie moet bestraft worden met ongeveer zes maanden effectieve gevangenisstraf.”

Als hij schuldig wordt bevonden aan geweldpleging, dan kan hij tot twee jaar cel krijgen. Maar omdat hij geen strafblad heeft in Zweden wordt rekening gehouden met een lichtere straf. Samen met A$AP Rocky staan twee van zijn medewerkers terecht.

De rechtbank heeft wel beslist dat A$AP Rocky vrijgelaten wordt in afwachting van de uitspraak op 14 augustus. 

Opmerkelijk is dat de Amerikaanse president Trump zich heeft gemengd in de zaak-A$AP Rocky. Hij bood aan om een borgtocht te betalen voor zijn vrijlating en stuurde een diplomaat naar Stockholm. De president heeft ook al gereageerd op de vrijlating van de rapper. Op Twitter vertelt hij dat A$AP Rocky op weg naar de Verenigde Staten is. Hij eindigt met een woordmopje: "It was a Rocky Week, get home ASAP" ("ofwel: het was een woelige week, kom zo snel mogelijk naar huis").

Meest gelezen