2017 Invision

Ed Sheeran breekt tourrecord van U2

De Britse singer-songwriter Ed Sheeran heeft het tourrecord van de Ierse band U2 gebroken. Zijn "Divide"-tour heeft nu al meer opgebracht dan de "360° Tour" van U2. Sheeran lokte ook meer volk en zal meer shows gespeeld hebben.

De "Divide"-tournee van Ed Sheeran begon in maart 2017 en loopt later deze maand ten einde in Sheerans thuisstad Ipswich. Tegen dan zal hij 893 dagen onderweg geweest zijn. Voor de "360° Tour" was U2 720 weg van huis. 

Ed Sheeran zal tegen het einde van zijn tournee 255 concerten gespeeld hebben, terwijl U2 er 100 speelde. Uiteindelijk zullen 8,5 miljoen mensen de "Divide"-tournee bijgewoond hebben. U2 lokte met de "360° Tour" 7,3 miljoen mensen. 

De "360° Tour" van U2 bracht in totaal 735,4 miljoen dollar (661,9 miljoen euro) op. De opbrengt van de "Divide"-tour van Ed Sheeran wordt tegen het einde van de rit op 736,7 miljoen dollar (663 miljoen euro) geschat.

"Wat Ed Sheeran bereikt heeft, is ongelofelijk", zegt zijn manager Stuart Camp. "Ik dacht dat we misschien het record van het meeste publiek konden breken, maar niet dat van de tournee die het meeste heeft opgebracht. Dat we nu in dezelfde speeltuin als hen spelen en dat onze tournee vernoemd worden in één zin met U2, maakt ons erg nederig."

Op 1 juli vorig jaar trad Ed Sheeran in zijn eentje op voor 65.000 fans op de wei van Rock Werchter. Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen