Videospeler inladen...

Motorrijder sterft in Brussel na vlucht voor de politie

Een motorrijder die probeerde te ontsnappen aan een politiecontrole is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar ten val gekomen. Hij overleed in de omgeving van de ambtswoning van de eerste minister, in hartje Brussel. 

Agenten van de Brusselse politiezone Montgomery (Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek) wilden de voorbije nacht een man op een scooter controleren in Sint-Lambrechts-Woluwe.  

De jonge man weigerde naar verluidt te stoppen en sloeg op de vlucht in de richting van Brussel-centrum. Volgens Het Laatste Nieuws zou hij een eerste keer ten val zijn gekomen maar weer op zijn scooter zijn gekropen. Hij reed verder, nog altijd op de vlucht voor de politie en kwam een tweede keer ten val bij het kruispunt van de kleine ring met de Lambermontstraat, vlak bij de ambtswoning van de eerste minister dus. De man is daar overleden.

De politie van de zone Montgomery geeft geen officiële commentaar op de feiten, omdat er agenten van de zone bij de zaak betrokken zijn. Maar de politie bevestigt wel de grote lijnen van de zaak, met name dat het slachtoffer is omgekomen, toen hij op de vlucht was voor de agenten. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen