Videospeler inladen...

20 doden bij aanslag in winkelcentrum in El Paso, Texas: 1 verdachte opgepakt

Bij een aanslag in een winkelcentrum in El Paso in de Amerikaanse staat Texas zijn zeker 20 doden gevallen. 26 mensen raakten gewond. Een verdachte van 21 jaar is opgepakt. De FBI onderzoekt de zaak als een terreurdaad.

De aanslag vond plaats in de buurt van de Cielo Vista Mall. Dat is een winkelcentrum in El Paso in de Amerikaanse staat Texas, vlak bij de grens met Mexico.

De slachtoffers vielen in de lokale Walmart-supermarkt. Onder de doden zijn zeker 3 Mexicanen. In het winkelcentrum waren 1.000 tot 3.000 mensen aanwezig. Het was middag toen de schutter het vuur opende. Veel bezoekers van het winkelcentrum waren bezig met aankopen voor het nieuwe schooljaar, dat over een week start in El Paso.

De verdachte die werd opgepakt is Patrick Crusius, een 21-jarige blanke man uit de buurt van Dallas. Op sociale media gingen al snel verontrustende boodschappen rond die de verdachte verspreid zou hebben. Politiechef Greg Allen zegt dat het mogelijk om een haatmisdrijf gaat, maar dat alle sporen voorlopig open blijven. Burgemeester Dee Margo van El Paso bevestigde dat de politie onderzoekt of een racistische boodschap op het internet door de verdachte is geschreven. De FBI onderzoekt de zaak in elk geval als een terreurdaad.

Op Twitter gaf de politie aanvankelijk aan dat mogelijk meerdere schutters actief waren, maar dat is later rechtgezet.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal" en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Nadat die ene verdachte was opgepakt, citeerde de brandweer van El Paso op zijn beurt de politie die zei dat de directe dreiging intussen was geweken. De politie riep iedereen in de buurt op om bloed te doneren. Er boden zich zoveel donoren aan bij de ziekenhuizen dat de lange rijen afgesloten werden.

Bekijk hieronder onze correspondent Björn Soenens over de aanslag in El Paso:

Videospeler inladen...
AFP or licensors
Mensen verzamelen buiten in de buurt van het winkelcentrum.
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen