Nicolas Maeterlinck

Aantal toeristen dat in Vlaanderen logeert, blijft stijgen

Vlaanderen blijft erg in trek bij toeristen. In de eerste vier maanden van dit jaar waren er 231.000 toeristische overnachtingen meer dan in dezelfde periode vorig jaar en dat was een recordjaar. Dat meldt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts.

Tussen januari en april hebben 4,1 miljoen toeristen Vlaanderen bezocht. Zij boekten in totaal 8,7 miljoen overnachtingen.

Vooral de paasvakantie lokte veel bezoekers. In de maand april werden 10 procent meer toeristische aankomsten genoteerd dan in dezelfde maand in 2018 en het aantal toeristische overnachtingen steeg met 7 procent.

De meeste buitenlandse toeristen komen uit de buurlanden: Duitsland, Nederland en Frankrijk. Maar ook bij Russen,  Brazilianen, Chinezen en Amerikanen was Vlaanderen meer in trek.

Meest gelezen