Brandweer haalt baardagame uit Josaphatpark in Schaarbeek

In Schaarbeek heeft de brandweer een baardagame, een soort grote hagedis, uit het Josaphatpark gehaald nadat de politie een bericht had gekregen over een loslopend reptiel. Het dier was een kleine halve meter lang. Niemand raakte gewond.

Het was zeker geen alledaagse interventie voor de brandweer van Brussel, vertelt woordvoerder Walter Derieuw. "We hebben zo'n 100 mensen die allemaal een opleiding "omgaan met nieuwe gezelschapsdieren" hebben gevolgd. We kunnen dus altijd een ploeg sturen om exotische dieren te vangen."

"Het is geen krokodil natuurlijk, maar het lijkt er wat op. Dit dier was ongeveer 40 centimeter lang. Ofwel is het ontsnapt uit een terrarium, achtergelaten of was er iemand mee op wandel. Wie weet wat staat ons nog allemaal te wachten. Onlangs kregen we een oproep voor een ibis, een exotische ooievaarachtige vogel. We hebben het dier veilig weggebracht naar de Koninklijke Belgische liga ter bescherming van vogels te Brussel."

Meest gelezen