Zwaar ongeval op E34, wegpolitie doet zelf vaststellingen door personeelstekort bij dienst fotogrammetrie

Op de E34 in Lille in Antwerpen is een vrouw zwaargewond geraakt. Ze was met haar auto tegen de middenberm gebotst en overkop gegaan. De wegpolitie moest zelf de vaststellingen doen door een personeelstekort bij de dienst fotogrammetrie.

Het ongeval gebeurde iets over 19 uur. De vrouw was de controle over het stuur kwijtgeraakt, botste tegen de betonnen vangrail van de middenberm en ging nog een paar keer overkop. Omdat ze gekneld zat, moest de brandweer het dak van haar auto openknippen om haar te bevrijden. Ze is er erg aan toe. 

De wegpolitie vroeg de dienst fotogrammetrie ter plaatse. Die kan de situatie van het ongeval met foto's en dronebeelden tot op de centimeter nauwkeurig vastleggen. Zo hoeft het parket niet speciaal langs te komen en kan de weg sneller vrijgemaakt worden. Maar door personeelstekort bij de collega's van de dienst fotogrammetrie moesten de inspecteurs van de wegpolitie zelf de vaststellingen doen. 

Acties 

Vorige week kondigde de wegpolitie nog aan te willen staken, uit onvrede met het personeelstekort. Maar de federale politie vorderde meteen alle politieploegen op voor de volgende twee maanden. Daarop liet de wegpolitie verstaan prikacties te zullen houden.

Meest gelezen