Jongen van 6 van dak van Tate Modern in Londen gegooid, jongen van 17 opgepakt

In Londen is een jongen van 17 gearresteerd nadat een kind van 6 van het dak van het museum Tate Modern is gegooid. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Tate Modern in het hart van Londen is vandaag opgeschrikt door een akelig incident. Rond 14.40 uur lokale tijd kreeg de politie de melding binnen dat een jongen van 6 van het uitkijkplatform van het museum was gegooid.

Dat platform bevindt zich tien verdiepingen hoog op het dak en is een attractie omdat het bezoekers een panoramisch uitzicht over de Britse hoofdstad biedt. Het slachtoffer kwam vijf verdiepingen lager op het dak van een gebouw van vijf verdiepingen hoog terecht.

De hulpdiensten dienden de jongen ter plekke de eerste zorg toe. Vervolgens bracht een helikopter hem naar het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek, de politie biedt zijn familie de nodige bijstand.

Even over 17.30 uur lokale tijd meldde de politie dat een jongen van 17 is opgepakt op beschuldiging van moordpoging. Hij bevond zich onder de bezoekers op het uitkijkplatform. Op dit moment heeft de politie geen aanwijzingen dat hij de jongen van 6 kende.

Verschillende getuigen van het incident leggen verklaringen aan de politie af. De andere bezoekers mochten het museum intussen verlaten.

Meest gelezen