Videospeler inladen...

Meisje van 14 sterft onder wielen van vrachtwagen in Beerse

In Beerse, in de provincie Antwerpen, is een 14-jarig meisje om het leven gekomen toen ze met haar fiets onder een vrachtwagen terechtkwam. Ze werd geraakt door de oplegger van de vrachtwagen, toen de chauffeur afsloeg. 

Het ongeval vond rond 22 uur plaats in het centrum van Beerse. Het slachtoffer werd in de Heilaarstraat voorbijgestoken door een vrachtwagen en daarna sloeg die af. Op die plaats is er geen apart fietspad en fietsers rijden daar dus gewoon op de weg. Het meisje werd geraakt door de oplegger van de vrachtwagen en is ter plaatse overleden. Alle hulp kwam te laat.

De vrachtwagenchauffeur (32) was in shock en werd opgevangen door slachtofferhulp. Zijn rijbewijs is voorlopig ingetrokken. De chauffeur had overigens niet het juiste rijbewijs om met de vrachtwagen te rijden.

"Het is niet per se een gevaarlijk punt", zegt burgemeester Bart Craane. "Maar de straat loopt natuurlijk wel dwars door Beerse. Er wordt al enkele jaren gewerkt aan een ringweg om het zware verkeer uit de dorpskern te halen." Dat gebeurt in samenwerking met de overheid en de bedrijven. Als alle plannen goedgekeurd worden, zou de aanleg van de ringweg rond Beerse tegen volgend jaar kunnen starten. 

Meest gelezen