Videospeler inladen...

Tientallen miljoenen mensen zitten urenlang zonder stroom in en rond Jakarta

In Indonesië heeft een stroomstoring de hoofdstad Jakarta en de omliggende provincies 8 tot 9 uur zonder elektriciteit gezet. Tot wel 100 miljoen mensen waren getroffen. Intussen is het euvel verholpen.

Rond de middag lokale tijd (6 uur in de ochtend bij ons) is in en rond Jakarta in Indonesië het licht (en alle andere toestellen en installaties die op elektriciteit draaien) uitgegaan toen een gigantische stroomstoring begon.

De storing legde de hoofdstad plat waar liefst 10 miljoen mensen wonen, net als de omringende provincies waar alles samen wel 100 miljoen mensen wonen. Hierdoor zaten tientallen miljoenen mensen zonder elektriciteit.

Verspreid over Jakarta kwamen mensen vast te zitten, onder meer in stellen van het openbaar vervoer. Hulpdiensten moesten hen bevrijden. Ook de telecommunicatie en het verkeer waren grondig verstoord. De internationale luchthaven en de ziekenhuizen bleven draaien dankzij noodgeneratoren.

Tegen 21 uur lokale tijd slaagde het staatsbedrijf voor energie PLN erin om 17 elektrische substations weer aan de praat te krijgen. Na zowat 9 uur was het euvel hierdoor grotendeels verholpen. Verschillende substations blijven evenwel defect.

PLN belooft een grondig onderzoek naar de oorzaak van de stroomstoring. Jakarta valt wel vaker zonder elektriciteit, maar dat is meestal voor een kortere periode en slechts in delen van de stad.

Bekijk hieronder beelden van de stroompanne:

Videospeler inladen...
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen