De metamorfose.

Man verkleedt zich als zijn dochter van 19: ontsnappingspoging met siliconen masker uit Braziliaanse cel mislukt

Een Braziliaanse bendeleider heeft in de gevangenis van Rio een ontsnappingspoging ondernomen: de man verkleedde zich als zijn tienerdochter mét siliconen masker en roze Mickey Mouse-T-shirt met donuts. Maar zenuwen speelden hem parten en de politie kreeg argwaan. In onderstaande video ziet u hoe de man, Clauvino da Silva of "Shorty" voor de vrienden, verplicht wordt zijn vermomming uit te doen: 

Videospeler inladen...

De 42-jarige Clauvino da Silva maakte deel uit van de zogenoemde Comando Vermelho, een van de oudste criminele Braziliaanse bendes die de drugstrafiek in een groot deel van Rio de Janeiro in handen heeft. Hij zit vast voor drugshandel. De man ondernam dit weekend een poging om te ontsnappen door zich te verkleden als zijn dochter van 19. Zij zou op dat moment op bezoek geweest zijn en "gewisseld" hebben met haar vader. 

Da Silva bereidde zijn vlucht grondig voor en beschikte niet alleen over de gepaste kleren (om onder meer zijn tatoeage te verhullen) en pruik met lange zwarte haren. Een siliconen masker moest hem een vrouwelijk en jonger gezicht bezorgen. 

Uiteindelijk viel hij volgens de politie door de mand omdat hij... bloednerveus was en dat niet kon wegsteken. De politie onderzoekt in hoeverre zijn dochter medeplichtig is en is intussen ook een vrouw op het spoor die mogelijk de vermomming de gevangenis binnensmokkelde.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen