22 dieren in beslag genomen in kleine studio in Brussel, schildpadden door hondenbrigade naar Pairi Daiza gebracht

In een kleine studio in de Brusselse gemeente Jette heeft de politie 22 dieren in beslag genomen. Het ging om jonge katjes, duiven, konijnen, cavia's en schildpadden. De schildpadden werden door de hondenbrigade naar Pairi Daiza gebracht. 

Eind juni controleerde de politie Brussel-West een klein appartement in Jette, na klachten van de buren over stank in het gebouw. De agenten ontdekten toen bijna 70 dieren in de studio van amper 35 vierkante meter. Het ging om jonge katten, honden, duiven, cavia's, vissen, schildpadden en verschillende soorten beschermde vogels. "De kooien waren op elkaar gestapeld tegen elke muur van de studio, net als boven het keukenmeubilair en op het terras", vertelt de politie. 

Een maand later ging de politie opnieuw op controle en werden er 22 dieren effectief in beslag genomen. Ze werden naar verschillende organisaties gebracht die dieren kunnen opvangen. De schildpadden werden door de hondenbrigade van de politie naar Pairi Daiza gebracht, waar ze opgevangen zullen worden. 

De rest van de dieren mag op het appartement blijven. De twee bewoners, een koppel veertigers, werden ondervraagd. Ze riskeren een boete.

Meest gelezen