Gevangenen in Brugge kunnen opnieuw douchen en bezoek ontvangen

De gedetineerden op de afdeling hoge veiligheid in de gevangenis van Brugge kunnen opnieuw douchen. Ze mogen ook opnieuw bezoek ontvangen en wandelingen maken. Dat is het resultaat van een overleg tussen de cipiers, directie en minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Twaalf dagen geleden werden er drie cipiers in elkaar geslagen door een gevangene. Sindsdien werkten de cipiers op zondagsregime. Na overleg is iedereen opnieuw aan de slag.

"De eisen op korte termijn zijn praktisch allemaal ingewilligd", zegt Alain Blancke van de christelijke vakbond. "Donderdag wordt een gedetineerde overgeplaatst. Die was voorlopig op de vrouwenafdeling geplaatst en dat zorgde voor wrevel." 
 

De cipiers en de vakbonden blijven ijveren voor meer personeel op de afdeling hoge veiligheid in de gevangenis van Brugge. Er werken 30 cipiers, dat zijn er 7 te weinig zegt de christelijke vakbond nog. 

Meest gelezen