AFP or licensors

Game-industrie pikt kritiek Trump niet, president bezoekt morgen El Paso

De Entertainment Software Association (ESA), de koepelorganisatie van de videogame-industrie in de Verenigde Staten, is niet te spreken over de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die had in een toespraak videogames als een oorzaak van het wapengeweld in Amerika genoemd. Ondertussen kondigde president Trump aan morgen naar El Paso te reizen. 

De ESA benadrukt dat videogames in de hele wereld gespeeld worden, maar dat het niveau van geweld in Amerika uniek is. In zijn toespraak in het Witte Huis na de schietpartijen van afgelopen weekend zei Trump gisteren dat er een einde moet komen aan het verheerlijken van geweld in de Amerikaanse samenleving, zoals in "de gruwelijke videogames die nu alledaags geworden zijn", zei Trump.

"Maar meer dan 165 miljoen Amerikanen genieten van videogames, en wereldwijd spelen miljarden mensen videogames. Toch hebben andere samenlevingen, waar videogames even fervent gespeeld worden, niet te kampen met de tragische niveaus van geweld die zich voordoen in de Verenigde Staten", aldus de ESA in een verklaring. De koepelorganisatie zegt verder dat bezorgde ouders op de gevestigde portaalsites informatie kunnen vinden over hoe ze kunnen controleren welke spelletjes door hun kinderen gespeeld worden in hun huis.

Ook 1 Duitser omgekomen

Trump zelf liet ondertussen weten dat hij morgen een bezoek zal brengen aan de Texaanse stad El Paso. Daar vielen bij een bloedige schietpartij dit weekend 22 doden. Twintig mensen kwamen meteen om, nog twee anderen bezweken gisteren aan de opgelopen verwondingen.

De politie van El Paso maakte ook bekend dat bij de dodelijke slachtoffers één Duitser is. Verder stierven er dertien Amerikanen en zeven Mexicanen. Van één slachtoffer is de nationaliteit nog niet bekend. 

Meest gelezen