Is de minister niet thuis? Gelieve de post niet rond te laten slingeren

Vanmorgen lag er een aangetekende zending voor de deur van het kabinet van de minister van Financiën, in de Wetstraat. Een mysterie, een grap of gewoon slordigheid? In elk geval is zoiets niet de bedoeling. We gingen op zoek naar antwoorden. 

Een ongewoon stilleven aan de poort van het kabinet van de minister van Financiën in Brussel, vanmorgen: een overvolle brievenbus en een aangetekende zending vóór de ingangspoort. "Dit is heel vreemd", aldus Barbara Van Speybroeck van Bpost. "Zo'n zending hoort daar helemaal niet thuis." 

Van Speybroeck belooft dat de zaak zal worden onderzocht. "De verschillende kabinetten krijgen elke dag grote hoeveelheden post. Daarvoor geldt een speciale procedure: de post wordt er in speciale bakken afgeleverd aan een dienstingang."

De brief die voor de deur van het kabinet lag, was een aangetekende zending, die pas kan worden afgeleverd als de geadresseerde daarvoor tekent. In principe moet Bpost die zendingen kunnen traceren, van afzender tot bestemmeling. "Is het een menselijke fout of iets anders? We zullen het aanpakken", zegt Van Speybroeck. "Er zijn nog nooit eerder problemen gemeld", reageert de woordvoerder van minister van Financiën Alexander De Croo. "We hopen dat dit een eenmalig voorval is." 

Meest gelezen