© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Man die mishandeling kind live uitzond op Facebook opgepakt in Leiden

Een man van 27 uit de Nederlandse stad Leiden is het voorbije weekend opgepakt voor de mishandeling van een jongen van 8. De mishandeling werd live uitgezonden in een Facebookgroep. De politie kreeg meerdere meldingen uit het hele land en kon het adres traceren waar de jongen werd vastgehouden. 

De politie kreeg in eerste instantie melding dat er in een Facebookgroep, via een livestream, te zien was hoe een kind mishandeld werd. Door enkele voorwerpen die te zien waren op de livestream kon de politie het adres snel achterhalen.

De politie trof in het huis in het centrum van Leiden de verdachte en het slachtoffer aan. De achtjarige jongen, een familielid van de verdachte, is behandeld door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De jongen krijgt wel professionele hulp.

De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt dinsdag voorgeleid. De politie wil verder niets zeggen over de precieze relatie tussen verdachte en slachtoffer. De zaak wordt nu verder onderzocht.

Meest gelezen