Meer dan 60.000 bezoekers voor Hapje-Tapje Leuven

Een dikke 60.000 bezoekers kwamen zondag naar de 31e editie van Vlaanderens oudste en grootste culinaire eendagsevent Hapje-Tapje. Het parcours werd dit jaar nog maar eens uitgebreid met de ‘Marché des Métiers’.

Al vanaf de start om 12 uur was het culinaire parcours in Leuven gezellig druk, rond 16 uur was het even over de koppen lopen, vooral dan in de Muntstraat. Dit jaar was er op de De Laeyensplein de ‘Marché des Métiers’, een ambachtelijke markt met standjes van bekende Leuvense winkels zoals slagerij Rondou, kaaswinkel Elsen, viswinkel De Walvis, ...  Op de Oude Markt was er ‘Grand Place Gourmande’ met gerechten van enkele Leuvense toprestaurants.

In de prijzen

Elk jaar worden er ook prijzen uitgereikt. Restaurant Zarza ging aan de haal met prijs voor beste gerecht voor de ‘handgepelde grijze garnaal, zuiderse salsa en kroepoek van oester’. De zilveren medaille ging naar Rossi voor de cheesecake. De beste prijs/kwaliteit vond je dan weer bij Den Angelus, BBQ brothers ging met de persprijs aan de haal. Mooiste stand was er voor Het Moorinneken, gevolgd door Baracca en Huis der Burgers. Het lekkerste bieraanbod tenslotte vond je in het Rock Cafe.

Barmannenrace

Op de Oude Markt werd in de loop van de namiddag de Barmannenrace gehouden. Jessie Verberckmoes van Bar Nine wist opnieuw de trofee binnen te halen. Een unicum, want nog nooit eerder won iemand twee jaar op rij. Egy Selja van het Rock Café was trouwens ook opnieuw de beste barvrouw. ’s Avonds speelden eerst lokale helden The Lighthouse en nadien ambiancemaker Coco XL Jr op de Oude Markt.

Meest gelezen