Nog nooit bracht spaargeld zo weinig op, nog nooit spaarde de Belg zo veel: 278 miljard euro

De spaarrente staat op een historisch laag niveau, maar dat houdt de Belg niet tegen om zijn geld op het spaarboekje te parkeren. In juni stond daar in totaal 278,4 miljard euro op. Het zoveelste record.

Omdat de rentes in heel Europa historisch laag staan, krijgen spaarders ook een heel lage vergoeding voor hun spaargeld. Bij de meeste banken is dat ondertussen gedaald tot 0,11 procent en dat is het wettelijke minimum. Lager gaan, mag dus (voorlopig) niet.

Omdat de inflatie hoger staat dan 0,11 procent, wordt het geld op een spaarboekje dus minder waard. U kunt namelijk met hetzelfde bedrag volgend jaar minder kopen in de winkel. 

Dat heeft de Belgische spaarder niet tegengehouden om alweer meer geld op een spaarboekje te zetten. Het nieuwe record: 278,4 miljard euro. Dat is 1,3 miljard euro meer dan in mei. Dat blijkt uit de jongste statistieken van de Nationale Bank.

Meest gelezen